hetChocoladeAtelier

Mijn assortiment bestaat uit een 30-tal soorten. Alles wordt ambachtelijk gemaakt. Het kan dan ook zijn dat niet alle soorten altijd aanwezig zijn.
Bel me even op als U een grotere hoeveelheid van één soort wil hebben!

De basis van de vullingen is steeds gemaakt uit zuivere chocolade en verse roomboter. De hoeveelheid suiker is beperkt en laat toe dat de smaak van de pralines natuurlijker en zuiverder overkomen.

Allerlei pralines   Vb stukwerk

Een greep uit het assortiment

De basis van een lekkere praline is een volle, rijke Gianduja. Waarom hem dan ook niet in zijn eenvoud als praline maken?

Marsepein is het belangrijkste bestanddeel in Cube Blanc, Cube Pistache en Cube Rose. De marsepein bestaat uit de hoogste gehalte amandelen, waardoor een zachte, smeu´ge en niet te zoete, smaak onstaat.

Nougat maak ik zelf en wordt omringd door melkchocolade of pure chocolade.

Een aantal pralines bevatten alcoholische dranken, maar altijd verwerkt in de vulling. Als U dus in deze pralines bijt (Fleureke, Cognacske, Amarettotruffel), loopt er niets over uw kin (behalve een beetje misschien bij het Ananaske)!

De top- secret vulling is aanwezig in Golfjes.

Voor de liefhebbers zijn er drie variaties met karamel: Cuvette Caramel (vloeibaar), Karamelleke (halfzacht) en Baton Croquant (hard).

Pralines   Auto

De favoriet van mijn vrouw: Ben Hur! Een bodempje marsepein met koffiecreme en een walnoot, overdekt door witte chocolade.

Noten worden in verschillende combinaties verwerkt in verschillende pralines: Dressé Noisette, Noix Dressé, Rondje.

We weten allemaal dat een chocolaatje bij de koffie lekker is. Er zijn dus ook een pralines met koffie: koffietruffel en Café Dressé.

Repen chocolade of chocolade olifantjes, bloemetjes of autootjes of andere seizoensgebonden figuurtjes zijn er ook in drie variëteiten: puur, melk of wit.

© Bart Demarsin 2008-2020. Voor meer info over chocolade, mail naar bart@hetchocoladeatelier.be